Vize Desteği

Almanca öğrenmek mi istiyorsun? O zaman doğru yerdesin. Okulumuz dil kurslarının yanı sıra vize başvurusu konusunda sana yardımcı olmakta ve seni resmi olarak Avusturya’ya davet etmektedir.
 

Vize Koşulları

Vizesiz Seyahat

Eğer başka bir AB veya AEA ülkesinden veya Schengen bölgesinden geliyorsan, o zaman Avusturya’ya gelmek için vizeye ihtiyacın olmayacaktır. Söz konusu ülkeler şunlardır:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, İtalya, Yunanistan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Polonya, Portekiz, İsveç, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan

Ayrıca eğer şu AB’ye dahil olmayan ülkelerde oturuyorsan, vizeye ihtiyacın olmayacaktır:

İzlanda, Liechtenstein, Norveç, İsviçre

Her ne kadar vize zorunluluğu olmasa da, her zaman yanında seyahat dökümanlarını (pasaport veya kimlik) taşıman zorunludur.

Bazı ülkelerin Avusturya ile iki veya çok taraflı sözleşmeleri bulunmakta olup, bu ülkeden Avusturya’yı ziyaret eden bireylerin de üç aydan az bir süre Avusturya’da bulunmaları için vize almaları zorunlu değildir. Bu ülkeler şunlardır:

Arnavutluk, Andorra, Antigua ve Barbuda, Arjantin, Avustralya, Bahamalar, Barbados, Bosna-Hersek, Brazilya, Bruney, Bulgaristan, Şili, Kosta Rika, El Salvador, Birleşik Krallık ve Kuzey İrlanda, Guatemala, Honduras, Hong Kong, İrlanda, İsrail, Japonya, Kanada, Hırvatistan, Makau, Malezya, Mauritius, Makedonya, Meksika, Moldova, Monako, Karadağ, Yeni Zelanda, Nikaragua, Panama, Paraguay, Romanya, San Marino, Sırbistan, Seyşeller, Singapur, Saint Christopher ve Nevis, Güney Kore, Tayvan, Uruguay, Venezüela, Amerika Birleşik Devletleri, Kıbrıs

 

Schengen Vizesi (C Tipi)

Diğer bütün ziyretçilerin Schengen Vizesi (Seyahat Vizesi veya Turistik Vize de denilmektedir) almaları zorunludur. Böylelikle ziyaretçiler 90 veya 180 gün ülkede kalabilirler.

Schengen vizesi sadece ikamet ettiğin ülkede bulunan Avusturya Konsolosluğu veya diplomatic temsilciliği veya başka bir Schengen ülkesi konsolosluğundan alınmalıdır. Vize başvurun, en erken ziyaret tarihinden 3 ay öncesinden yapılmalıdır. Aynı şekilde vize başvurunu ziyaret tarihinden önce en geç 3 hafta öncesinden yapabilirsin.

Başvuru için, tamamen doldurulmuş başvuru formunun yanı sıra, geçerli bir pasaport (geçerliliği, planlanan ziyaretten en az 3 ay veya daha fazla olmalıdır), bir pasaport resmi (35×44 mm) ve seyahat sağlık sigortasını (minimum kapsam 30.000€ olacak şekilde) sunman gerekecektir.

Bunun yanı sıra seyahat amacını (dil kursu), gelirini ve ülkeden ayrılacağının beyanını da sunman gerekecektir.

Schengen vizesine başvuru ücreti 60€’dur.

Schengen vizesine başvuru

 

D Tipi Vize

Eğer kursun uzunluğu 3 aydan daha fazla fakat maksimum 6 ay ise ve AB/AEA ülkelerinden gelmiyorsan, o zaman D Tipi Vizesi alman gerekecektir. Bu milli vize ile Avusturya’ya çoklu sefer giriş çıkış yapabilirsin. Bu vize ikamet ettiğin ülkede bulunan Avusturya Konsolosluğu veya diplomatic temsilciliği veya başka bir Schengen ülkesi konsolosluğundan alınmalıdır. Vize başvurun, en erken ziyaret tarihinden 3 ay öncesinden yapılmalıdır. Aynı şekilde vize başvurunu ziyaret tarihinden önce en geç 3 hafta öncesinden yapabilirsin.

Başvuru için, tamamen doldurulmuş başvuru formunun yanı sıra, geçerli bir pasaport (geçerliliği, planlanan ziyaretten en az 3 ay veya daha fazla olmalıdır), ve bir pasaport resmine (35×44 mm) ihtiyacın olacaktır.

Bunun yanı sıra seyahat amacını (dil kursu), gelirini ve seyahat sağlık sigortanı (en az 30.000€ kapsamlı olacak şekilde) sunman gerekecektir.

İstisna: Eğer Japonya vatandaşı isen, Avusturya’da böyle bir vize sunman gerekmeyecektir.

D Tipi Vizeye başvuru ücreti 100€’dur.

D Tipi Vizeye Başvuru

Dikkat: Bu vizenin Avusturya’da uzatılmasının imkanı yoktur.

Eğer Avusturya’da 6 aydan fazla bir süre kalmak istiyorsan, bu durumda bir Oturma İzni’ne başvurman gerekecektir.

Eğer katılım için bir davet ya da onay sunman gerekirse, sana bu konuda da memnuniyetle yardımcı olabiliriz. Lütfen, daha fazla destek için bizimle iletişime geç.